Bøger

Mod på livet

Mange unge har det i dag svært og kæmper med bekymringer, negative tanker og lavt selvværd. Det er smerteligt at se sin teenager mistrives, og som forældre vil vi gøre alt, hvad der står i vores magt, for at mindske deres tristhed, uro og ubehag. Problemet er, at vi ofte gør alt for meget. I stedet skal vi vise dem, at negative tanker og følelser som tristhed, vrede, angst, sorg og frygt er lige så normale, uundgåelige og forbigående som glæde, stolthed og lykke. Vi skal hjælpe dem til at undgå timelange spekulationer om eget værd ved at lade bekymringerne være og i stedet flytte fokus ud i verden væk fra sig selv. På den måde kan de lære at mestre livet – også når det er svært.

Grib livet slip angsten

“Grib livet – slip angsten” (Politikens Forlag, 2019) sætter fokus på, hvordan metakognitiv terapi kan hjælpe angstramte til at overvinde deres angst. Forskning viser nemlig, at 9 ud af 10 klienter bliver angstfri efter kun 6-12 terapisessioner. Pia Callesen introducerer i bogen en række konkrete eksempler fra den metakognitive terapi på, hvordan mennesker kan give slip på angsten.

Lev mere tænk mindre

“Lev mere tænk mindre – Drop grublerierne og slip fri af nedtrykthed og depression med metakognitiv terapi” (Politikens Forlag, 2017).  En bog rettet mod personer som lider af depression og/eller dem der gerne vil tackle negative tanker i hverdagen. I psykologien dominerer en antagelse om, at kriser overvindes ved at tale, tænke og analysere. "Lev mere tænk mindre" gør op med denne tanke, der ifølge den metakognitive tilgang fastholder mennesker i negative tankemønstre. Bogen og tilgangen handler om at tage styringen og begrænse grublerier.

Book et foredrag af Pia Callesen

Du er meget velkommen til at forespørge på et foredrag eller en kursusdag med Pia Callesen her. Det er nemt og du får lynhurtigt svar.